خبر زدگی

9 راهکار برای ترک عادت دنبال کردن اخبار غیر مهم

9 راهکار برای ترک عادت دنبال کردن اخبار غیر مهم


خبر زدگی

       دوران قرنطینه کرونا به ما ثابت کرد که چقدر روزانه  در معرض بمباران اخبار هستیم. زندگی در عصر ارتباطات و راه­های متنوع دسترسی به اطلاعات موجب شده است که خواه ناخواه همه ما درگیر با اخبار و اتفاقات ایران و جهان باشیم. محاسبه زمانی که ما در حال خواندن متن یا مشاهده تصاویر و  ویدیو های خبری هستیم امری غیر ممکن به نظر میرسد. اگر شما هم دچار خبر زدگی و دنبال کردن پی در پی اخبار هستید مطالعه این متن را به شما پیشنهاد میکنم .

همه ما  مشتاق هستیم از اتفاقات دنیای اطرافمان با خبر باشیم و این اصل ریشه در فرهنگ ما دارد که حتی در احوالپرسی های معمول و روزانه چندین بار از عبارت "چه خبر" استفاده میکنیم . البته مطلع بودن از دنیای اطراف و اخبار  برای هر انسانی  ضروری است اما مشکل از جایی آغاز میشود که مواجه مداوم ما با اخبار بالاخص اخبار منفی زندگی ما را دچار اضطراب و هیجانات منفی میکند.

ذهن انسان به طور معمول به دنبال اخبار منفی است شاهد این مدعا اینکه در حین یک تصادف در یک خیابان تقریبا همه عابران پیاده و سواره به دقت نظاره گر اتفاقات هستند و از  مورد جزئیات صحنه پرس و جو میکنند، این عملکرد طبیعی ذهن زمانی که به نوعی "اعتیاد در دنبال کردن اخبار" تبدیل شود، جدای اثرات منفی که در پی دارد دلیلی بر انزجار شخص از این عمل میشود.

در زیر چند توصیه برای ترک عادت دنبال کردن اخبار غیر مهم آورده شده است.

1- این را در نظر داشته باشید که اگر خبر مهمی که اثری بر زندگی ما دارد  منتشر شود دیر یا زود همه از آن مطلع خواهیم شد.

2-  ساعت مشخصی برای خواندن اخبار تعیین کنید مثلا نیم ساعت یا یک ساعت در روز

3- اخبار را از خبرگزاری های معتبر پیگیری کنید، تقریبا 17 خبرگزاری در ایران وجود دارد که همه آنها سایت و کانال های خبری دارند

4- اگر به دنبال خبر خاصی هستید با استفاده از سرویس آر اس اس سایت های خبری فقط همان موضوع را دنبال کنید یا مراجع خبری تخصصی را بازدید کنید برای مثال اگر فقط به خبر های ورزشی اهمیت میدهید فقط کانال ها سایت ها و شبکه های ورزشی را پیگیری کنید

5- اگر میخواهید از همه خبر ها آگاه باشید  در یک یا دو کانال خبری عضو شوید  و تنها از آنها اخبار را دنبال کنید. لینک هایی که برای شما ارسال میشود  یا در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوند را به هیچ عنوان باز نکنید. برای مطمئن شدن از موثق بودن یک خبر حتما آن را در خبرگزاری های رسمی جستجو کنید و برای اطمینان بیشتر در دو خبرگزاری با خط و مشی فکری متفاوت عضو باشید.

6- اگر به زبان انگلیسی علاقه دارید بک شبکه خبری انگلیسی زبان معتبر هم پیگیری کنید. این کار باعث میشود هم زبان شما تقویت شود و هم از اخبار سراسر دنیا مطلع شوید.

7- تیتر های زرد را بشناسید، خبر های مهم هیچ گاه با تیتر زرد منتشر نمیشوند.

8- این نکته مهم را فراموش نکنید که ویدیو هایی که در شبکه های مجازی دست به دست میشوند با تیتر های هیجان انگیز و غالبا زرد تاثیر آنچنانی بر زندگی ما ندارند، و یک راه مهم برای دور بودن از تاثیرات اخبار منفی مشاهده نکردن  این ویدیو ها یا تصاویر است.

9- حتما برنامه های سرگرم کننده یا کتاب های الکترونیک در تلفن همراهتان داشته باشید تا در زمان های بیکاری از آنها استفاده کنید و به سمت شبکه های اجتماعی کشیده نشوید.

 

 

 

دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید