همخوانی و نقد کتاب نازنین

جلسه همخوانی و نقد کتاب نازنین اثر داستایوسکی

جلسه همخوانی و نقد کتاب نازنین اثر داستایوسکی در کرج


موسسه پژواک فرهنگ و هنر البرز

با همکاری ندای کتاب

جلسه همخوانی و نقد کتاب نازنین اثر داستایوسکی در آکادمی پژواک و در تاریخ 19 شهریور 1401  برگزار شد.

در این جلسه شرکت کنندگان به بحث و گفتگو و نقد کتاب نازنین اثر داستایوسکی پرداختند.

جلسات همخوانی کتاب داستان روزهای شنبه ساعت 17 در آکادمی پژواک برگزار می شود برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

 

 

مشخصات کتاب: 

عنوان کتاب: نازنین

نویسنده: داستایوسکی

مترجم: یلدا بیدختی نژاد

نشر چشمه

چاپ: 1 

قطعه: رقعی

تعداد صفحات: 95

برای اطلاع از دوره های داستان نویسی آکادمی پژواک اینجا کلیک کنید

 

متن زیر معرفی و نقدی کوتاه بر کتاب نازنین اثر داستایوسکی  از صفحه اینستاگرام nedaye_ketab :
داستان با این جملات شروع می‌شود:«بسیار خوب، تا وقتی او هنوز این‌جاست همه‌چیز خوب است.مدام می‌روم جلو و نگاهش می‌کنم. فردا می‌برندش و این یعنی تنها می‌مانم؟ الان در سالن روی میز خوابیده، در واقع دو میز ورق‌بازی که به‌هم چسبانده‌اند.تابوت فردا می‌رسد با یک پارچه‌ی ابریشمیِ سفیدِسفید، اما فعلاً صحبت سر چیز دیگری است...»
با مردی همراه هستیم که می‌خواهد به چرایی به اینجا رسیدن، پاسخ دهد. او تمامی ماجرای آشنایی با همسرش، احساساتش، عملکردش و سرانجامی که حال روبرویش دراز کشیده، با منولوگ‌ها و واگویی‌هایش شرح می‌دهد. داستانی سراسر سکوت که دیالوگ‌های کمی دارد. به صورت سیال ذهن نوشته شده. شخصیت‌های اصلی زن و مرد نام ندارند. در مقدمه داستایوسکی با خواننده به طور مستقیم صحبت می‌کند، گویی زنده است:«...حالا کمی درباره‌ی خود داستان بگویم:عنوان یک داستان خیالی به آن داده‌ام،اما خودم فکر می‌کنم کاملاً واقعی است.از طرفی، تخیل هم جداً در داستانم وجود دارد...»
یک شاهکار پخته از نویسنده‌ی به نام روس که پنج سال قبل از مرگش نوشته شده. شاهکاری که به‌نظر می‌رسد خود نویسنده خواسته اجرای نمایشی اثرش میسر شود همانطور که سال‌ها آثار اقتباسی زیبایی از آن ساخته شد.( من اثر فرانسوی1969 را دیدم،دو اسلاید آخر)
کتابی که بعد از تحقیرشدگان،قمارباز،جنایت‌ومکافات،ابله، شیاطین و جوان خام در 1876 در اوج پختگی نوشته شد که شاید با توجه به حجم،در ابتدا ساده به‌نظر آید ولی از پیچیدگی‌ها و روانشناسی شخصیت‌هایی برخوردار است که بیش از یک‌بار خواندنش را می‌طلبد.
داستانی است از حسرت، شرم، سرزنش،پشیمانی، قدرت‌طلبی، سرخوردگی،عشق،حسادت و  تمامی وجوه انسانی، که بسیار به روز است و گویا برای همین عصر نوشته شده.

دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید